Prop de 3 milions d’euros en subvencions per Catalunya Emprèn

Per donar suport a persones emprenedores

La Generalitat ha renovat la convocatòria de subvencions per a entitats que fomentin l’emprenedoria integrant-se en la Xarxa Emprèn. Aquesta xarxa, posada en marxa en el marc del Programa Catalunya Emprèn, és una baula fonamental en les polítiques transversals que desenvolupa l’executiu català per fomentar l’emprenedoria. La conformen tot un conjunt d’entitats arreu del territori que, sota la tutela del departament d’Empresa i Coneixement, impulsen programes de suport a les persones que volen fer realitat una idea de negoci.
Així, tal i com va fer l’any 2016, la Generalitat torna a destinar vora els 3 milions d’euros a la iniciativa. Enguany, la convocatòria posa l’èmfasi en una cerca d’equilibri entre la promoció de l’emprenedoria en entorns de molta densitat de població, i per tant on s’atén moltes persones, i la mateixa tasca però desenvolupada en entorns de poca densitat de població. D’aquesta manera, el programa segueix incidint en la línia de fomentar l’impuls de projectes d’una manera compensada en tot el territori del país. Amb tot, aquesta convocatòria de subvencions té com a grans objectius:
  • Impulsar actuacions que activin la capacitat de creació d’empreses, fomentin l’esperit emprenedor i generin nous llocs de treball.
  • Desenvolupar un entorn favorable per facilitar la creació d’empreses.
  • Integrar i alinear actors, serveis i recursos a disposició de les persones emprenedores.
Poden optar a les subvencions: ajuntaments, consells comarcals, consorcis locals, diputacions o d’altres entitats locals del país; entitats sense ànim de lucre; universitats o entitats que en depenguin, i escoles de negoci, col·legis professionals i gremis. Entitats, totes elles, que es podran presentar de manera individual o en projectes agrupats. Se subvencionaran tot aquell conjunt d’activitats enfocades al foment de l’emprenedoria, incloent-hi accions d’informació i orientació, d’acompanyament en la creació d’empreses o de seguiment tècnic durant els primers anys de vida del projecte emprenedor, entre d’altres.
La quantia màxima de la subvenció serà el 80% del cost de l’activitat subvencionable, fins un import màxim de de 100.000 euros anuals per a projectes individuals, i de 150.000 euros anuals en el cas de projectes agrupats. Les entitats que vulguin optar a aquestes subvencions podran presentar les seves sol·licituds entre el proper 29 d’agost i el 12 de setembre.
El programa per al foment de l’emprenedoria es completarà properament amb una segona línia de subvencions, la corresponent al programa Primer de Preacceleració. En la seva segona edició, aquesta iniciativa mantindrà el seu focus en la promoció de l’emprenedoria territorial especialitzada i d’alt valor afegit, donant suport a projectes específics especialment innovadors.
Programa transversal per al foment de l’emprenedoria
La Generalitat va posar en marxa el programa Catalunya Emprèn l’any 2012 amb la missió de fomentar l’esperit emprenedor i promoure la cultura d’empresa a Catalunya, i des d’aleshores ha impulsat diverses iniciatives enfocades a la creació d’empreses i la generació de llocs de treball. Així, el Catalunya Emprèn engloba, com a iniciativa transversal del conjunt del Govern, tot un conjunt de mesures enfocades al foment de la cultura emprenedora, la creació de noves empreses o l’impuls de la internacionalització d’aquestes companyies, entre d’altres qüestions
X