UPMBALL promou projectes d’emprenedoria Smart que puguin tenir impacte mundial

El Programa Superior de “Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials: Mobilitat i Big Data” està orientat a la promoció de l’emprenedoria territorial especialitzada, basada en la innovació i la tecnologia.

La Unió Patronal Metal·lúrgica de L’Hospitalet i Baix Llobregat (UPMBALL), de la mà de l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL), Smart Space i EADA, ha posat en marxa el Programa Superior de Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials: Mobilitat i Big Data.

Aquest programa està destinat a promoure l’emprenedoria territorial especialitzada, orientat al creixement i basat en la innovació i la tecnologia. Està adreçat a 30 persones titulats de formació professional o de grau dins de les àrees tècniques, i estudiants o titulats de màsters o postgraus tècnics.

És un programa gratuït, ja que està subvencionat pel Programa Integral de Foment de l’Emprenedoria i cofinançat pel Fons Social Europeu, amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement. Consta de 150 hores de formació, a més de tutories individualitzades per cada projecte emprenedor i suport en la creació de les empreses Smart.

La formació, que començarà aquest mes de febrer consistirà en 105 hores de formació especialitzada en Tecnologies i Innovacions Smart aplicades als Polígons Industrials, especialment les relacionades amb Mobilitat i Big Data, que serà impartida per Smart Space, associació d’àmbit estatal que compta amb el suport de les grans empreses tractores líders en tecnologies Smart, i les empreses que desenvolupen solucions Smart, de diverses mides i sectors, a més de centres de recerca, universitats, etc.

Els alumnes coneixeran què són i com es gestionen els polígons industrials, les principals característiques i problemàtiques, coneixeran els polígons més importants, així com les seves oportunitats i necessitats més comuns, per tal de poder posar en marxa negocis que puguin aportar solucions d’èxit.

També estudiaran amb detall les principals tecnologies que poden aportar solucions al problema de la mobilitat (amb continguts com “Internet of Things”, “Smart Parking” o “Smart Access”, tecnologia aplicada a control de trànsit i senyalització, etc.), així com les que tenen relació amb la gran oportunitat del Big Data, diferents experiències i casos d’èxit.

A més, els alumnes gaudiran de 45 hores de formació en gestió empresarial, que serà impartida per la Fundació EADA, l’Escola d’Alta Direcció i Administració de reconegut prestigi ubicada a Barcelona.

Durant la formació, els participants podran formar grups per a crear i posar en marxa el seu projecte, i comptaran amb la tutoria d’Smart Space i d’AEBALL, un equip multidisciplinar de tutors amb diferents especialitats dins de l’àmbit d’Smart City. Per cada projecte emprenedor es designarà un tutor principal que serà l’encarregat de fer el seguiment i acompanyament general.

A la finalització d’aquest projecte integral, la UPMBALL pretén que els seus participants puguin posar en marxa empreses Smart, basades en la innovació i la tecnologia, al territori de L’Hospitalet i Baix Llobregat, però amb impacte i èxit arreu del món.

La inscripció al programa està oberta i es requereix l’enviament del Currículum Vitae i carta motivacional a empren@aeball.net, ja que es realitzarà entrevista personal, i valoració de la documentació aportada per la selecció dels participants.

X